מתלבטות אם לקחת דולה ללידה? אספנו 5 שאלות חשובות שכנראה מעסיקות אתכן וביקשנו מרוית שטרן- גינת, דולה מוסמכת עם ניסיון של 16 שנה, לענות עליהן
ההריון מתקדם, הבטן כבר בחוץ ואפילו חדר התינוקות כבר מעוצב. אבל מה עם הלידה עצמה? האם אתן מוכנות אליה? אפשר כמובן להתכונן עד מידה מסוימת, אבל נשים רבות בוחרות בתמיכה וליווי של דולה כדי להגיע כמה שיותר מוכנות לרגע האמת, וכדי שהחוויה סביב הלידה תהיה טובה ועוטפת.
אם אתן תוהות מה זה בדיוק דולה, חושבות לקחת דולה ולא בדיוק מבינות מה זה ייתן לכן ואם אתן מתלבטות האם בכלל נכון להכניס עוד מישהי לתוך החוויה המשמעותית של הלידה, הכתבה הבאה בשבילכן.
מחקרים מוכיחים כי נוכחות של דולה בלידה לא רק משפיעה לטובה על חוויית הלידה, אלא גם עשויה לקצר את תהליך הלידה ולהפחית את הסיכוי להתערבויות רפואיות מיותרות .
עוד ב-Glowing Belly:
- למה הריוניות אוהבות ללבוש פסים?
- הדברים שאת חייבת בתיק הלידה שלך – לרשימה המלאה >
- איך להסתיר פיגמנטציה בהריון?
לאורך 16 שנים בהן זכיתי ללוות מאות לידות וגיליתי שלכל אשה יש צרכים שונים בלידה, אבל כולנו זקוקות לתחושה של בטחון והכלה. במפגשים שלי עם זוגות לקראת לידה ברשת ופנים אל פנים, הבחנתי כי ישנן שאלות חשובות שחוזרות על עצמן. כדי לעשות סדר וכדי שתצאו עם ידע מקיף, ריכזתי כמה מהן:

1. האם הדולה היא גם מיילדת?
לא. לדולה אין הכשרה, ניסיון או תפקיד רפואי ואסור לה לנהל את הלידה מבחינה רפואית. הדולה היא אשת מקצוע שמכירה אתכן עוד מההריון (בדרך כלל סביב שבוע 27). היא לומדת להבין אתכן, את הצרכים שלכן בלידה ואת התכניות שלכן לגבי הלידה ומלווה אתכן לכל אורך התהליך (כן, לא משנה באיזו שעה התחילה הלידה וכמה זמן היא תיקח). לכל דולה סל כלים מקצועי שונה ועשיר, אבל רובן יתמכו בכן מבחינה רגשית, יספקו לכן מידע ויזכירו לכן את תכנית הלידה שלכן. דולה תסייע לכן להתמודד עם תהליך הלידה ולקדם אותה באמצעות עיסויים, נשימות, תנוחות וכלים שונים מעולמות הרפואה המשלימה.
2. האם הדולה תחליף את בן הזוג או תפגע בחוויה שלו?
ממש לא (אלא אם אין לכן בן/בת זוג או שאתן בוחרות שהם לא יהיו בלידה). דולה בעלת ניסיון לא רק שלא תפגע בחוויה של בן הזוג, אלא להיפך – מתוך ההיכרות שלה אתכן ועם בן הזוג, עם תהליך הלידה ועם בית היולדות שתבחרו, היא תוכל לסייע לבן הזוג להבין מה קורה בתהליך, לתת לו בזמן אמת כלים שיעזרו לו, לתמוך בכן ולאפשר לו להרגיש פעיל, יעיל, ושותף ולא חסר אונים.

3. האם הדולה תנהל עבורכן את השיח עם הצוות הרפואי?
זו אחת השאלות היותר משמעותיות והתשובה היא חד וחלק לא. הדולה יכולה להזכיר לכן מה רציתן, היא יכולה לכוון מה כדאי לשאול, היא יכולה להוסיף מידע ולספר לכן עוד על כל האפשרויות שלכן, היא יכולה גם לשפר את התקשורת ביניכן לבין הצוות הרפואי, במידה שהיא מכירה אותם, אבל זו הלידה שלכן והחוויה שלכן ולטובת אלה חשוב שאתן ובן הזוג שלכן תהיו אלה שמתקשרים עם הצוות, וכמובן – עושים בחירות והחלטות.
4. האם דולה מתאימה רק אם אני רוצה לידה טבעית?
זו מחשבה נפוצה מאוד אבל שגויה. למעשה, רוב הלידות שדולות מלוות הן לידות עם אפידורל, ויש גם דולות שמלוות לידות קיסריות. האמת? בלידה עם אפידורל, הדולות עובדות קשה יותר מבחינה פיזית – שינויי תנוחה, הקפדה על זוויות באגן, נענועים וטיפולי רפואה משלימה – הכל כדי שתהליך הלידה ימשיך לזרום כמו שהוא אמור לזרום גם כשאתן נחות ומרפות בלי להתמודד עם הצירים.

5. דולה זה רק לעשירות?
אם חשוב לכן לקבל ליווי שיעניק לכן תמיכה ובטחון בלידה, תוכלו למצוא דולה בכל טווח מחירים: 3,000 עד 4,000 שקל לדולות וותיקת ומנוסות, כ-2,000 שקל לדולה שכבר עברה כברת דרך מקצועית, וגם 1,000-700 שקל לדולות שרק סיימו לימודים וממש מלאות ברצון לתת ולחוות ביחד. שימו לב שבביטוחים המשלימים של קופות החולים וגם בחלק מהביטוחים הפרטיים תוכלו לקבל החזר חלקי על עלות הליווי. לשם כך, חשוב להקפיד שהדולה תתן לכן חשבונית מס/קבלה ושיש לה תעודת דולה ממוסד מוכר.
יש לכן עוד שאלות? כתבו לנו ונשמח לענות!
רוית שטרן גינת היא דולה, מדריכת הכנה ללידה ומכשירה דולות במיזם גְּדוּלָּה – מרחב להתפתחות ועוצמה נשית, ופתחת קורס דיגיטלי להכנה ללידה
הוספת תגובה