כולן מדברות על נשירת שיער אחרי הלידה, אבל מה עושים כשזה קורה תוך כדי ההריון? האם מותר צבע והחלקות? ולמה עדיף שתוותרו על הפוני? התשובות ממש כאן
תביטו רגע בראי, מה מצב השיער שלכן? זוהר ומלא ברק או פגום וצועק הצילו? כפי שאתן בוודאי יודעות, בזמן שאתן חולמות כבר על הרגע בו תחזיקו את הבייבי הקטן שלכן, הגוף בהריון עובר לא מעט שינויים. מרביתם נובעים מהשינויים ההורמונליים המתרחשים לאורך כל שלבי ההריון והם ממש לא פוסחים על הרעמה שלכן. ההורמונים בגוף עשויים ליצור שינוי במחזורי השיער הרגילים שלכן. פתאום השיער עשוי להיראות עבה ומלא יותר או להיפך, הוא עשוי לצמוח מקורזל פתאום ולסבול מיובש. יש כמובן גם נשים שעלולות לחוות נשירת שיער גדולה יותר מהרגיל, בעיקר אחרי הלידה.
ברוב המקרים, עם טיפול מתאים ותזונה טובה, השיער חוזר למצבו הטבעי תוך שישה חודשים מיום הלידה. עוד סיבה למה כדאי לשמור על הבריאות לאורך חודשי ההריון, זה חיוני גם לבריאות השיער, העור וכמובן לרווחה הכללית.
עוד במגזין Glowing Belly:
- מסיכות טיפוח להריוניות שיעשו פלאים לעור הפנים
- איך לאמץ את הצבע החם של הסתיו גם בהריון
- איך להסתיר פיגמנטציה בהריון עם איפור?
שיעור בשיער
ביקשנו מעמית אברהם, מעצב שיער, שגריר בינלאומי של L’ORÉAL PROFESSIONAL ובעל הסטודיו THE STUDIO TLV בשותפות עם מתחם האיפור יוסי ביטון, לתת לנו כמה עצות חשובות שיעזרו לכן לשמור ולטפח את השיער לאורך ההריון.
"בתקופת ההריון, הציפורניים, העור והשיער, גדלים מהר יותר", מסביר אברהם. "שינויים אלו נגרמים בעקבות התהליך ההורמונלי שגוף האישה עובר. בין כל השינויים ההורמונליים הללו, אופן הגדילה של השיער משתנה גם כן, לכן אני תמיד ממליץ שלא לעשות שינויים דרסטיים מדי בתקופה הזו".
ממה כדאי להמנע בהריון?
"אני נשאל לא מעט האם בתקופה זו כדאי לעשות פוני או לא? אני לא ממליץ לבצע שינוי כזה אם לא היה פוני בעבר".
"לאחר הלידה לוקח לגוף זמן להתאזן הורמונלית, לכן גדילת השיער עדיין לא חזרה למצבה הטבעי. פעמים רבות משהו בפנים משתנה במהלך ההריון, ולפוני יש השפעה גדולה מאוד על הפרופורציות של הפנים. גם לא תמיד יש פנאי להגיע למספרה עם התינוק החדש. פוני דורש גזירה כפעם בחודש, אז כדאי מראש להימנע בתקופה זו. נשים רבות היו רוצות להמשיך ולטפח את שיערן כפי שהן היו רגילות גם בתקופת ההריון, אבל דברים משתנים אז כדאי להתאים את עצמנו למצב החדש".
שיער נולד
אז מה לגבי החלקות וצביעות? – לפי משרד הבריאות אין מניעה לעשות פעולות אלו. הספיגה לדם של החומרים המצויים בצבע לשיער, דרך עור הקרקפת, היא נמוכה ואינה גורמת סכנה לעובר. בנוסף, לא נמצא קשר בין לידות מוקדמות או משקל לידה נמוך בנשים לאחר חשיפה לכימיקלים המשמשים להחלקה או סלסול שיער בהריון או זמן קצר לפניו. כמובן שאם יש לכן התלבטות, מומלץ להתייעץ עם רופא.
"באופן אישי אני לא ממליץ לעשות כל פעולה כימית הנוגעת בעור הקרקפת, כמו החלקות וצבע", אומר אברהם. "בעיקר כי בתקופת ההריון כל גוף מגיב באופן שונה לתהליכים אלו. אם האישה בכל זאת מעוניינת בכך, מומלץ להתייעץ עם רופא.
"למי שמחליטה להימנע מפעולות כימיות, הפתרון המושלם לשדרוג מראה השיער בתקופת ההריון זה גוונים. בתהליך הגוונים לא מתבצע מגע של החומרים עם הקרקפת. היופי הוא שניתן לשחק עם זה, יצירת גוונים יותר צפופים ודקים יידמו מראה של צבע ולעומת זאת גוונים עבים במרווחים זה מזה, ייתנו מראה קונטרסטי. אמנם כיום יש צבע ללא אמוניה, אבל בכל זאת מומלץ להתייעץ עם רופא לפני השימוש".
מה לגבי נשירת שיער?
"אחת הבעיות הנפוצות היא נשירה. החל מהחודש הראשון להריון גוף האישה נכנס למגננה ולכן מייצר כמות גדולה יותר של שיער. בתום תקופת ההריון, הגוף חוזר למצב איזון ואז נוצרת נשירה של השיער העודף שהתווסף בחודשי ההריון. אין סיבה לדאגה, השיער מאבד את מה שנוסף לו במהלך התקופה לא מעבר לכך.
"בעיה נוספת ממנה סובלות נשים רבות בתקופת ההריון היא קרקפת שמנונית. מדובר בבעיה זמנית שתחלוף ברגע שהורמונים בגוף יתאזנו. עד שזה יקרה, ניתן לשפר את המצב עם חפיפת השיער באופן הבא: במקום לשפשף את הקרקפת עם שמפו ולשטוף מיד, מומלץ להשאיר את השמפו על הקרקפת לעוד דקה-שתיים".
הנה כמה מוצרי שיער מומלצים להריוניות:

- שמפו ומסכה של וולה פרופשיונלס שמשקמים את השיער אחרי הקיץ, הבריכות והים. במיוחד להריוניות עם תוספות של חומצות אמינו ומיקרו ליפידים. מחיר שמפו: 72 שקל, מחיר מסכה: 178 שקל. צילום: יח״צ

2. סדרת טיפוח לשיער דנסי סולושנס של וישי ליצירת מסת שיער. בסדרה תרסיס מרוכז המסייע בחידוש מסת השיער, לטיפול בשיער חלש ודליל ולמראה שיער חזק, מלא ושופע יותר מחיר: 169 שקל. מרכך מעבה ומשקם לטיפול בשיער חלש ודליל, מחיר: 169 שקל. צילום: יח״צ וישי

3. סדרת השיער החדשה של SACARA על בסיס אגוז ברזילאי, עשיר במגנזיום לחיזוק השערה ומכיל ויטמינים לחידוש לחותו הטבעית. בשנים האחרונות החלו להפיק מאגוזי ברזיל שמן כרכיב מומלץ לשילוב מוצרי שיער במטרה להעניק לשיער זוהר רכות וחוזק. בסדרה שמפו ומרכך לשיער יבש ופגום, מסכות, סרום וקרם לחות. טווחי מחירים: 18.90-13.90 שקל. צילום: קית׳ גלסמן

4. המוצרים הבוטנים של איב רושה נהדרים. נסו את הקרם הבוטני לשיער יבש ללא שטיפה, מחיר: 34 שקל ואת השמפו מתקן לשיער מתולתל או שיער יבש, מחיר: 22 שקל. צילום: יח״צ חו״ל

5. כמעט כל מוצרי המותג הצרפתי פיטו פריז מקורם בפירות, ירקות וצמחים מגידולים אורגניים של המותג עצמו (בחוות גידול שלהם). למי שסובלת מקרקפת ושיער שומניים, מומלץ לנסות את שמפו פיטוסדראט, מחיר: 70 שקל. צילום: יח״צ

6. נסו את השמפו מהסדרה של ג'ון פרידה לשיער הסובל מחשמל סטטי ודורש שיקום, מחיר: 34.90 שקל. צילום: יח״צ
הוספת תגובה