Wellbeing#

שינה בהריון – מדריך למתקשות

אחד האתגרים במהלך ההריון הוא להצליח לישון כמו שצריך. כמה טיפים חשובים למניעת הפרעות בשינה 

יש כמה סוגים של נשים בהריון, ואת בטח מכירה את כולן. המתכחשות, אלה שנזכרות שהן בהריון כשמורידים סביבן שוטים והן מסתפקות בסודה, שלא בטוחות באיזה שבוע הן, שלא לדבר על היכן הן רוצות ללדת או איך יקראו לתינוק. מנגד, יש את אלה שמרגע קבלת הבשורה הן רק קוראות ספרים, מורידות אפליקציות ומתייעצות עם כל מי שנראית להן פורייה. אנחנו לא יודעות לאיזו קבוצה את שייכת, אבל שעות השינה החשובות בהריון נדחקות מול הפחדים, הלחצים ואינסוף המחשבות. וזה לגמרי טבעי. כל הריון מביא איתו את הדילמות שלו ולפעמים נוצר לנו עומס מחשבתי שלא נותן מנוחה. כדי שלא תבזבזי שעות שינה חשובות (עוד רגע גם ככה תישארי ערה בגלל יורש העצר החדש), קבלי מאיתנו כמה טיפים פשוטים שיעזרו לך לשחרר ולהמשיך לצבור שעות שינה שלוות.

פיפי ללא הפסקה
אויב השינה העיקרי בהריון, וכבר מהשבועות הראשונים. אין קסמים, אבל אפשר לשפר את המצב, רק צריך להפחית בכמות המים ששותים לפני השינה. במהלך היום כדאי וחשוב מאוד לשתות מים באופן קבוע, אבל אין בעיה לשתות קצת פחות כשעתיים לפני שפורשים למיטה לישון. יכול להיות שעדיין תקומי לשירותים, אבל פחות.

אי נוחות בירכיים
היעזרי בכריות. לעיתים במהלך ההיריון אנחנו מרגישות לחץ באזור הירכים. כרית בין הברכים עשויה להקל ואף למנוע כאב שמעיר מהשינה או מקשה על ההירדמות. יש נשים שמגדילות ראש והולכות על כרית גוף מלאה, בדרך כלל כרית ההנקה הארוכה, אבל אפשר בהחלט להסתפק בכרית קטנה.

צרבות
אחד מהגורמים העיקריים לקשיים בשינה. תאכלי ארוחות קטנות ובלי נשנושים במיטה! במהלך ההיריון, העובר לוחץ ומשפיע גם על מערכת העיכול. נסי לאכול שש ארוחות קטנות במהלך היום וותרי על מאכלים עתירי שומן, בטח לפני השינה.

שרירים תפוסים או קופצים
האם גם את סובלת מתסמונת רגל חסרת מנוחה? החדשות הטובות הן, שזה חולף. החדשות הפחות טובות הן שאין פיתרון תרופתי או מהיר. עם זאת, נטילת תוסף מגנזיום והימנעות מקפאין ואלכוהול יקלו על התסמינים ויאפשרו לך לישון בשקט. כמובן שיש להיוועץ עם הרופא, שימוש לא מבוקר במגנזיום עלול להזיק לעובר.

השינה ממך והלאה
זה הזמן להיפטר מהסמארטפון. הרבה לפני התינוק שלך, גם את צריכה להתרגל לשגרת שינה נעימה ורגועה. כ-30 דקות לפני השינה, כדאי לכבות את כל מכשירי האלקטרוניקה, מהטלוויזיה דרך הסמארטפון ועד הטאבלט. עמעמי אורות, תתפנקי במקלחת ארוכה, הקשיבי למוזיקה או תרגלי מדיטציה. בחרי בספרים קלילים ולא מותחים או עלעלי במגזינים שאת אוהבת. כל דבר שיכניס אותך למוד שינה. נשמע מובן מאליו? נראה אותך מתרגלת!

חרדות
דברי על זה. זה טבעי ומובן לחשוש מהלידה, אבל הדרך הטובה ביותר כדי להקל על הפחדים הללו היא לנהל שיחה פתוחה עם בני הזוג, חברה טובה, מיילדת או דולה. אשת מקצוע תוכל ליצור עבורך תכנית לידה מפורטת שתחזיר לך את השליטה ותדאג להרגיע את החששות שלך. גם הרפואה האלטרנטיבית מכירה ויודעת להקל. אם את מרגישה חרדות, כדאי לפנות למטפל שמתמחה בנשים בהריון.

 

 

הוספת תגובה