שומרת על עצמך ועל הבייבי, אבל החורף כאן ואיתו הצינון והשפעת? עשי ואל תעשי ואף מילה על תרופות סבתא
העונה הקרה היא מתכון להצטננות ולוירוסים, ולא משנה כמה תשמרי על עצמך. מספיקה התעטשות אחת לא זהירה של הקולגה במשרד או הקופאית בקניון והנה אנחנו כבר מרגישות את הגודש באף ובאוזניים, את הגרון צורב, העיניים דומעות והגוף שעומד להתפרק עוד רגע. איך תקלי על עצמך בלי להכניס לגוף כימיקליים מיותרים? הקשיבי לעצמך ודייקי את התזונה.
כיוון שכל תרופה קונבנציונלית נבחנת עכשיו בשבע עיניים, פנינו לאביגל ריגלר שעובי, מטפלת ברפואה סינית עתיקה – דיקור וצמחי מרפא ודולה כדי לשמוע ממנה על תרופות טבעיות להקלה על צינון או דלקת גרון בחורף.
"ההמלצה הראשונה שלי היא לנוח", מסבירה ריגלר שעובי. "פשוט להיכנס למיטה או לשכב על הספה, עם שמיכה, ספר, סדרה אהובה וחבילת טישו. הגוף שלנו נאבק בגורם זר שחדר למערכת החיסונית ולכן חשוב לנו לחזק אותו באמצעות אוכל ושתייה, אבל כאלה שלא יזיקו או יעוררו את המחלה עוד יותר".
לדברי ריגלר שעובי, חשוב להימנע ממאכלים ושתייה שמעוררים גירוי במערכת העיכול או בגרון ומייצרים ליחה.
על מה כדאי לוותר כשאת מצוננת?
- מוצרי חלב פרה – חלב ניגר (גם טיפה בקפה תשפיע!), גבינות, יוגורטים, מעדנים וכד'
- מיצים ממותקים, שוקולד, גלידות ושאר מוצרי סוכר וממתקים
- אוכל מטוגן כמו צ'יפס, שניצל
- קמח חיטה – לחם לבן, פיתות, בורקסים, עוגות ועוגיות
- פירות שמעודדים ייצור ליחה – אבוקדו ובננות, למשל. גם את ההמלצה לשתות מיץ תפוזים כמקור לויטמין C צריך לקחת בעירבון מוגבל, כיוון שגם הוא מייצר ליחה. אם לא מדובר במיץ סחוט טרי, מיץ תפוזים עלול גם לגרום לבלגן בבטן. אפשר וכדאי לצרוך ויטמין C בדרכים אחרות.
אז מה כן?
- המון מים, לפחות 2 ליטרים ביום, אפשר תה עם מעט ג'ינג'ר, פרוסת לימון וכפית דבש, חליטת צמחים
- לחם כוסמין, הוא קל יותר לעיכול ואפשר למרוח עליו גהי (חמאה הודית מזוככת, ניתן לרכוש אותה בכל חנויות הטבע)
- טחינה, אבל לא בהגזמה שעשויה ליצור ליחה
- ירקות מבושלים ומאודים (דלעת, גזר, בטטה, קישואים, סלק, כרובית)
- קטניות (אפשר במרק)
- אורז לבן (עדיף בסמטי)
- מרקים – מרק כתום, מרק עוף זך, עדשים, מרק ירקות וכל מרק טעים אחר מהמותרים
- פירות (להוציא את אלה הלא מומלצים מהרשימה הקודמת)
ומרק סיני אחד לשלב המקדים
המלצה נוספת של ריגלר שעובי מתייחסת למצב בו הצינון רק התחיל, האף דולף בלי הפסקה, יש דגדוג בגרון וכאב ראש באזור הקדמי. אם תפסת את המצב בזמן, אפשר להיעזר במרק סיני טבעי שיקל על המצב. כל מה שתצטרכי זה בצל ירוק ורוטב סויה.
מערבבים יחד בסיר צרור בצל ירוק ללא העלים הירוקים, רק את החלק הלבן, 5 כפות רוטב סויה וליטר מים. מביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות ושותים כמות קטנה בכל פעם לאורך היום.
עוד תרופה טבעית שיכולה לסייע לתפוס את הצינון בתחילתו ממש אפשר לרכוש בחנויות טבע היא איסאטיס. ריגלר שעובי ממליצה לרכוש את הפורמולה בצורת ספריי שמרססים ישירות אל תוך הגרון.
במידה ובביקור אצל הרופא התגלתה בעיה בבדיקות הדם, או חיידק במשטח גרון לדוגמא סטרפטוקוק, דלקת ריאות או אנגינה, יש לפעול לפי הוראות הרופא וליטול אנטיביוטיקה (חשוב לעדכן את הרופא שאת בהריון) ובמקביל להקפיד על המלצות תזונתיות.
הוספת תגובה